Барна стійка в ролі кухонного столу: плюси та мінуси

Ще декілька десятиліть тому ніхто й гадки не мав, що барна стійка успішно виконуватиме функції звичайного кухонного столу. Такий предмет меблів прийшов до нас з Америки та західноєвропейських країн і користується величезною популярністю серед співвітчизників. Хоча знайдуться ті, хто вважає дану конструкцію непотрібною та досить непрактичною річчю. Чим же барна стійка в обідній зоні заслужила цю популярність, і в якому випадку її краще не використовувати?Барна стійка в ролі кухонного столу: плюси та мінуси

«За» і «проти» барної стійки на кухні

Барний стіл для кухні – нестандартний та креативний варіант для кухні практично з будь-яким інтер’єром. Він відмінно поміститься в малогабаритній кімнаті, але й прикрасить, додасть «родзинку» великій квартирі-студії.

Перевагами такого обіднього столу-стійки вважаються:

  1. Ідеальний спосіб зонування габаритної обідньої зони;
  2. Легкість в експлуатації. Поверхню з гладкою фактурою можна без проблем очисти від крихт, жирних плям або вологи.
  3. Додаткова робоча стільниця. Її розміри можна підібрати таким чином, щоб на поверхні можна було б готувати їжу.
  4. Місце для зберігання кухонного начиння. Можна замовити кухонний стіл з безліччю поличок і шаф в середині конструкції.

Але існують і недоліки такого сміливого рішення. Оскільки найчастіше стільниця знаходиться на пристойній висоті від підлоги, то і стільці підбираються високі. Але маленьким дітям, вагітним жінкам і літнім людям підніматися на високі стільці буде вкрай незручно. При падінні легко отримати травми, тому захистіть від такої прикрості своїх рідних і гостей, обираючи важкі стільці з надійними спинками.

Головний мінус барної стійки – висока вартість. Це пояснюється тим, що в кожному конкретному випадку розробляється спеціальний проект перед виготовленням столу та використовується дорога фурнітура.