Лицарі кухонного столу: 3 правила вибору

Облаштування кухні або їдальні – важливий крок для створення комфорту в кожній оселі. Стіл – головний атрибут обідньої зони, але без стільців там теж ніяк не обійтися. Тип стільців в певній мірі залежить від дизайну та типу столу, тому краще і те, і інше купувати одночасно.

Які ж параметри потрібно враховувати при покупці стільця? Варто відразу ж для себе визначити місце установки, бажану вагу та вид меблевого виробу. Попередня підготовка допоможе зробити швидкий та правильний вибір.

1. Тип стільця

Асортимент таких меблів досить великий, тому обрати свій варіант досить легко. Якщо у вас розсувний стіл, то до нього можна підібрати складні або штабельовані конструкції. До класичної обідньої поверхні відмінно підійдуть моделі з м’якими сидіннями, а в багатому та витонченому інтер’єрі кухні ідеально виглядатимуть напівкрісла – стільчики з підлокітниками.

2. Ширина та глибина сидіння

Важливо, щоб людині було зручно сидіти на стільці. Щоб будь-яка деталь конструкції не випирає і не давила, а передня частина її не «впивалася» в простір під колінами людини. Ідеальна глибина сидіння – 40-45 см. Ширина теж має велике значення, особливо якщо ви віддаєте перевагу моделям з підлокітниками. Адже серед ваших родичів та гостей бувають люди різної комплекції, які можуть не поміститись на сидінні.

3. Положення та кут нахилу спинки

Якщо ви вибираєте стілець, який крутиться, то спинка його повинна бути строго у вертикальному положенні. Допускається нахил не більш 5 градусів. Існують моделі з пружними спинками або з амортизацією (коли людина сідає, то під її вагою спинка відхиляється на оптимальний при цьому кут). При грамотному виборі спинки стільця під час сидіння знімається навантаження з ніг та попереку.