Обідній стіл: цікаві факти з історії виникнення

Уявити сучасну кухню без комфортного та функціонального столу просто неможливо. Хоча зовнішній вигляд креативного і супер крутого виробу може зовсім не нагадувати форму звичайного столу. Дизайнери нових меблів намагаються «крокувати в ногу» з модою, тому моделі вражають не тільки своєю високою вартістю, але й оригінальністю. Та в будь-якому випадку кожен стіл обідній повинен бути легким, неймовірно зручним, красивим та практичним.

Батьківщина першого кухонного столу

Коли з’явився такий необхідний елемент обідньої зони, сказати досить складно. Але достеменно відомо, що використовувати його почали ще в Стародавньому Єгипті. Конструкція в ті далекі часи була оснащена центральною опорою, а за стільницею могли поміститися не більше двох осіб. Мінус давньогрецьких столів – їх маленькі розміри, але зате кожна модель була справжнім і неповторним ексклюзивом.

Давньогрецька практичність

У Стародавній Греції обідній стіл не користувався шаленою популярністю, оскільки греки любили їсти напівлежачи. Ті рідкісні моделі, які зустрічалися в давньогрецьких оселях, були укомплектовані трьома ніжками в формі звіриних лап. Конструкції відрізнялися легкістю та простотою в зовнішньому вигляді, а ось матеріал для їх виготовлення завжди використовувався дорогий.

Комфорт китайських столиків

Стіл в оселі китайців – необов’язковий атрибут. Кімнати не ділилися на зони, а були загальними, тому меблі використовувалися мобільні та легкі. Важлива умова – посадити за таким столом не менше 5 осіб. Кожен їдець повинен був вільно почувати себе під час трапези та дотягуватися зі свого місця до будь-якої страви.