Види деревини для кухонного столу

Споконвіку дерев’яні меблі користувалася неабиякою популярністю у наших предків. І не лише тому, що вони зручні, міцні та практичні. Виготовити дерев’яний гарнітур практично міг господар в кожному домі. Гарний стіл розкладний кухонний з масиву дерева завжди вважався прикрасою будь-якої кухні. І навіть з появою нових стилів в інтер’єрі та креативної побутової техніки дерев’яні вироби не втратили своєї актуальності.

Перед покупкою дерев’яного столу на кухню слід відразу визначитись, яку ж модель варто придбати. Адже покупцеві відкривається широка палітра кольорів, різноманітність меблів різного функціоналу та фактури. Та й дерево, що використовується для виготовлення обіднього столу, теж буває різним. Кожна порода деревини надає конструкції різноманітні практичні та естетичні якості.

Стіл з дерева: відмінні риси та особливості матеріалу

Сортів деревини існує велика кількість. Чим швидше росте дерево, тим його стовбур м’якше. Меблі з такого матеріалу обійдуться покупцеві дешевше, тому цьому варіанту віддають перевагу більшість споживачів на сучасному меблевому ринку.

До відносно м’яких порід деревини відносяться:

  1. Вільха;
  2. Сосна;
  3. Модрина;
  4. Ялина та ін.

Конструкцію з дерева м’якої породи можна швидше пошкодити під час експлуатації. Тому не варто дивуватися швидкій появі подряпин та механічних дефектів на її поверхні. Хоч і витратить покупець менше грошей на придбання такого меблевого виробу, але прослужити він може зовсім трішки.

Якщо говорити про більш міцні, дорогі та надійні меблі, то слід звернути увагу на моделі з твердої натуральної деревини. Для їх виготовлення вітчизняні та зарубіжні виробники використовують дуб, вишню, горіх, бук, березу, тик або червоне дерево. Різноманітна фактура матеріалу дозволяє створювати ексклюзивні кухонні та журнальні столи, які стануть справжньою «родзинкою» вашої оселі.