Як правильно доглядати за дерев’яним столом?

Купуючи нові дерев’яні меблі в свій будинок, ми розраховуємо на те, що вони прослужать тривалий період. Рівна і ідеально відполірована поверхня з часом потьмяніє та втратить свій блиск. Але якщо ви з перших днів експлуатації будете правильно доглядати за меблевим виробом, то зможете продовжити термін його використання.

Протирайте від пилу

Потрібно регулярно очищати дерев’яний кухонний стіл від пилу, який при накопиченні може подряпати лаковану поверхню меблів. Щодня стільницю слід протирати м’якою ганчіркою з мікроволокон – пил прилипне до неї сам, що полегшить прибирання.

Забороняється очищати дерев’яні меблі агресивними хімічними засобами, що містять розчинники, абразивні речовини або лугу. Така чистка просто зіпсує поверхню з натуральної деревини.

Слідкуйте за вологістю в кімнаті

Стіл з масиву дерева дуже чутливий до вологості та температури повітря. Оптимальним варіантом вважаються наступні показники: вологість – 40-45%, температура – від + 2ºС до + 45ºС. Якщо рівень вологості в приміщенні нижче норми, деревина може розтріснутися, якщо вище – розбухнути. Щоб цього не сталося, необхідно і взимку, і влітку встановлювати правильні режими зволоження та осушення на кондиціонері.

Вибирайте правильне місце

Важливо підібрати зручне та практичне місце для установки кухонного столу. Він не повинен знаходитися поблизу джерел тепла, оскільки різкі температурні зміни можуть сприяти появі розшарування та деформації деревини. На поверхню меблевого виробу не повинні падати прямі сонячні промені.