Як вибрати дерев’яний обідній стіл?

Меблі із дерева – класика, яка залишається в тренді вже багато років поспіль. Екологічно чистий матеріал зручний у використанні та доволі практичний, він прослужить тривалий період, не втрачаючи своїх основних експлуатаційних параметрів.

Якісний меблевий виріб може бути виготовлений з цінних порід дерева: ясена, дуба, бука і т. д. Але й обійдеться покупцеві така модель зовсім недешево. Тому до вибору столу для обідньої зони потрібно поставитися з особливою серйозністю.

Правила вибору

Дерев’яний кухонний стіл може додати до інтер’єру кухні трішки шику та затишку. Особливо він ідеально вписується в інтер’єр в класичному стилі. Дана модель підійде як для сімейного тихого обіду, так і для пишного застілля. Серед сучасних покупців все більш популярними стають трансформери, адже їх можна використовувати в малогабаритних кімнатах.

Щоб правильно підібрати обідній стіл, важливо враховувати наступні параметри:

  • Форма та розмір (на кожну людину, яка сидітиме за столом, має припадати близько 40 см ширини та 60 см довжини поверхні конструкції);
  • Оптимальна висота (стандарт – близько 75 см);
  • Тип деревини (краще всього обирати стабільні та тверді породи дерева, які відрізняються стійкістю до механічних пошкоджень, деформацій, впливу високої температури та вологи);
  • Зручність моделі;
  • Ціна виробу, яка залежить від типу матеріалу (меблі з берези або сосни коштують дешевше, ніж аналогічні моделі з бука або дуба).

Догляд за дерев’яною стільницею досить простий: потрібно періодично протирати поверхню вологою ганчіркою та забезпечити оптимальний рівень вологості в приміщенні.