Якісний кухонний стіл: які параметри важливі при виборі?

Будь-який елемент в інтер’єрі житла вважається важливим та цінним, все повинно мати своє місце та використовуватися за призначенням. Декоративні аксесуари в поєднанні з меблями повинні створювати єдину цілісну картину.

Для кухні стіл вважається чи не основним меблевим виробом, тому до його вибору варто віднестись з особливою увагою. На сучасному меблевому ринку представлений широкий модельний ряд цієї продукції, а це робить вибір ще складнішим. Адже кожен варіант має свої плюси та мінуси. Щоб правильно підібрати обідній стіл, важливо звернути увагу на різні експлуатаційні параметри.

1. Міцність матеріалів

Купуючи кухонні меблі, потрібно враховувати матеріал, який використовується для їх виготовлення. Дерев’яні столи прослужать набагато довше в порівнянні з аналогічними пластиковими моделями. Але виріб із пластику простіший в експлуатації та догляді, в той час як дерев’яній стільниці потрібно забезпечити оптимальну температуру та вологість повітря в кімнаті.

Не менш популярними матеріалами в меблевій галузі вважаються:

  • ДСП;
  • МДФ;
  • Метал;
  • Натуральний та штучний камінь;
  • Скло;
  • Ротанг та ін.

2. Конфігурація столу

Що стосується форми стільниці, то вона може бути круглою, квадратною, овальною або прямокутною. Хоча багато виробників готові створити ексклюзивну річ нестандартної форми та відтінку. Такий оригінальний стіл ідеально підійде для інтер’єру в стилі «хай-тек», «кітч» або «функціоналізм».

Класика жанру – прямокутні моделі, але для невеликих кімнат їх краще не купувати. На маленькій кухні вигідніше виглядатиме стіл без гострих кутів.

3. Доступна вартість

Для більшості покупців питання ціни стоїть на одному з перших місць під час вибору. Важливо підібрати недорогу, але стильну, довговічну, безпечну, зручну та багатофункціональну модель.

Багато вітчизняних компаній виробляють не гірші за якістю меблі, ніж брендові зарубіжні. Тому цілком можливо підібрати меблевий виріб найвищої якості, не витрачаючи при цьому всі свої заощадження.