Багато хто вважає, що кухонні меблі повинні бути виготовлені тільки з натуральних і безпечних матеріалів. Адже саме в обідній зоні ми проводимо багато свого вільного часу, там людина відпочиває після важкого робочого дня за чашечкою кави, спілкується зі своїми рідними. Особливою популярністю деревина користується в тих сім’ях, де є маленькі діти.
Дерев’яне мистецтво в сучасному інтер’єрі
Дерев’яні обідні столи – справжнє серце кожної кухні. Дерево займає лідируючі позиції на сучасному меблевим ринку, що й не дивно. Меблі з дерева володіють наступними перевагами:
- Різноманіття стилістичних та колірних рішень;
- Міцність;
- Екологічність;
- Візуальна привабливість;
- Стійкість до механічних пошкоджень;
- Комфорт в експлуатації і ін.
Стіл може бути виготовлений з деревини як твердих порід, так і м’яких. Сучасні виробники використовують понад 40 деревних порід. Обираючи за даним критерієм, слід враховувати призначення обраної моделі.
Меблеві каркаси і несучі конструкції, які призначені для щоденного навантаження, найкраще виготовляти з горобини, в’яза, ясена, платана, бука, дуба, акації і т. д. Це тверді сорти дерева, які характеризуються надійністю та максимальною міцністю. До м’яких порід відносяться: осика, вишня, верба, тополя, ялиця, сосна та ялівець. З такої сировини можна виготовити легкі фасади з оригінальним декором, які не розраховані на велике навантаження.
Як вибрати?
Підбираючи дерев’яний кухонний стіл, слід звернути увагу на наступні параметри:
- Функціональність;
- Розмір;
- Форма;
- Дизайн;
- Колір і т. д.
Важливо підібрати таку модель, яка ідеально впишеться в загальну композицію обідньої зони. Стіл для кухні повинен бути практичним, функціональним і не перевантажувати простір в кімнаті.